Regnbågstårtor är varken svåra att göra eller tar speciellt lång tid. De är däremot svåra att misslyckas med!
Kul att överraska med på middagen eller på kalaset.. speciellt om man låter folk tro att det är en helt vanlig chokladtårta 😉
Den här godingen gjorde jag i somras men passar lika bra när som.
Till en regnbågstårta behöver du: 3 ägg, 3 dl socker, 3 dl vetemjöl, 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver, 75 g smör, 1 dl mjölken. Colorpaste eller karamellfärg till alla lager. 2-3 bananer, vispgrädde och en stor burk nutella.
1. Sätt ugnen på 175 grader så den blir varm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjöl försiktigt i smeten.
3. Smält smöret och häll i mjölken.
4. Häll i smörblandningen i smeten och blanda allt väl med elvisp.
5. Häll upp samma mängd deg i fem olika skålar och go crazy med valdri färg. Man gräddar bottnarna för sig så bra att ha flera formar i samma storlek.
6. Smöra och bröa en form och häll över smeten. Jag hade en mindre form än standard och det tog ca 20 min för en botten att bli klar.
7. När bottnarna är klara och avkylda (viktigt) ska fyllning på.
Till fyllningen mosade bara två bananer med nutella och vispad grädde. och täckte sedan även tårtan med nutella. Sedan hyvlade jag över choklad. Här är det bara att låta fantasin flöda. 🙂
Trevlig helg!
Kram