Marathon-träning och rabarberpaj

Den här veckan har gått i raketfart. Jamen snabbare än vanligt. Jag har iofs jobbat mer än vanligt men inte bara med ”jobb-grejer” utan även tagit tag i en massa andra saker som jag skjutit på ni vet. På allt det här marathon-tränar jag som aldrig förr (äntliiigen, sisådär ett halvår för sent.. men bättre sent än aldrig va?).

Jag har infört ett kick-start-projekt för mig själv där jag springer varje dag i 30 dagar. Inte långt eller sådär.. Men har lovat mig själv att iaf snitta 3-4 km per kväll men det viktigaste är att det blir gjort. Är inne på tionde dagen idag vilket jag är lite små-stolt över (klapp på axeln, he..he).

Till det äter jag nyttigt på veckorna för att sedan i vanlig ordning kunna unna mig något extra gott om helgerna (skulle inte stå ut annars, mina helger är heliga <3).

Senast i helgen sprang jag (eeh orka hurtbullen, gick jag) upp till äppellunden och plockade lite rabarber som jag sedan skar i bitar tillsammans med några gröna äpplen. De resulterade i en himlarns god smulpaj med extra mycket smuldeg (har alltid gillat det mest) och vaniljvisp.

Här bjuder jag på mitt bästa recept! 

rabarber

4

Det bästa som finns är väl att duka fram den nybakade pajen på en bricka med en kanna med nyvispad vaniljkräm. Sätta sig i solen tillsammans med några fina och bara njuta.. Aaah! 

Ingredienser

300 g rabarber

200 g äpplen

1⁄2 msk potatismjöl

1 tsk malen kanel

4 msk strösocker

Deg (extra mycket)

3 dl havregryn

3 dl vetemjöl

1 dl strösocker

250 g smör

5 dl vaniljsås

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern och äpplerna i skivor eller bitar.

2. Blanda rabarber/äpplen, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.

3. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela över rabarbern.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.

Ha en härlig onsdag och se till att ta vara på solen (brukar bli så galet vackra kvällar).

Kram

metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!