Tänka sig att det blev en sån där grillkväll med klarblå himmel och solen i ögonen till slut.. Vem trodde det lite tidigare idag då den ena regnskuren avlöste den andra (och jag var lite smått bitter över att det alltid ska vara sånt skitväder.. hehe).. Well, ibland är det härligt med växlande väder minsann.
La sparris, aberguine, paprika, chili, korv och kött på grillen! Till det blev det en syrlig sallad på krispiga romanblad och en massa fetaost och en skiva färsk baguette. Lägg till en klick aioli på det! 😉 MUMS!
Till dessert snodde jag ihop en chokladbrownie med havssalt toppat med ett sött toscatäcke och lite limemarinerade jordgubbar med en klick lättvispad grädde. Himmel!
Brownie (Leilas superdupergoda recept, gör alltid samma när det kommer till den här godingen)
175 g mjukt smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao av god kvalitet
0,5 dl ljus sirap
1 nypa (här tar jga alltid 2 nypor dock) havssalt
3 st ägg, ekologiska
1,5 dl vetemjöl
Toscatäcke
75 g smör
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl matlagningsgrädde
3 dl strösocker
200 g kokosflingor
Gör så här
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.
Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.
Ha en supermysig kväll! Själv ska vi se nya säsongen av Orange is the new black som just kommit (iiih lycka).
Kram och hej!