Hej på er!
I dag skiner solen som om den inte gjort annat hemma hos oss. Så härligt! Jag tänkte dela med mig av receptet på mina chokladcupcakes som jag gjorde till midsommar!
Jag gjorde två varianter av cupcakes och både blev verkligen galet goda men i dag får ni i alla fall receptet på ena, fylld med tre sorters choklad, toppad med hasselnötskräm och jordgubbar!
Väl värt att spara till sommarens festligheter! 🙂
Jag och min älsklingsBellis tittar på när grabbarna kör flyboard ute på vattnet!
Med min superduperfina midsommarkrans i bakgrunden! Från bästa Nockebyhovs blommor!
Chokladcupcakes med nutellatopping!
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl socker
50 gram mjukt smör
1 dl mjölk
1 st stort ägg
150 g choklad, jag blandade vit, mjölk och mörk choklad.
Topping:
1 burk nutella
Gör så här!
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Tillsätt smör och rör om så att det liknar riven ost.
3. Rör i mjölken och blanda tills smeten är klumpfri.
4. Tillsätt ägget och vispa på låg hastighet med elvisp i 1-2 minuter. Fördela smeten i cupcakeformar. Hacka chokladen i små bitar och strö över varje cupcake innan de ska gräddas.
5. Grädda cupcakesen ca.20 minuter i 175°. Ställ dem sedan för att svalna på ett galler.
6. Blanda alla ingredienser för Chokladfrostingen i en skål och rör om med en sked.
7. När de svalnat, toppa med en sked nutella och förslagsvis en jordgubb på varje cupcake!
Nu ska vi snart ta båten mot Birkaön för att ta en räklåda! Första för i år… Läängtar!
Puss och kram!