Mitt bästa kesellabröd!

Hej finisar!

Tänkte puffa för mitt favvobröd of all times som jag gör lite då och då så att det inte ska finnas en chans för er att missa det. Mitt egna powerbröd gjort på kesella, frön, nötter och andra nyttigheter.

Det bästa av allt? Du rör ihop det på 3 minuter i en och samma skål. Häller smeten i en bakplåtsklädd sockerkakeform (eller annan form) och kör rätt in i ugnen. Behöver inte jäsas och sköter sedan sig självt i ugnen tills det är klart.

15

Sååå saftigt, gott och mättande! Det jag i princip lever på innan lunch varje dag!

14

Ljuvligt att duka fram en brödbricka med lite hemkärnat smör, bra olivolja och lite flingsalt. Glöm inte något gott att dricka. Där har du den semesterkvällen. 🙂

11

Du behöver:

1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
5 dl kesella eller filmjölk (blanda ut kesellan med 1/2 dl vatten om det blir för trögflytande
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl mjöl
2,5 dl grovt rågmjöl

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

1. Rör ihop allt till en jämn smet. häll smeten i en bakplåtsklädd sockerkaksform (eller annan form) och strö över valfria frön.

3. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

Klart att frysa in. Jag gör alltid 3 limpor samtidigt och då har jag frukost för ca 3-4 veckor framöver. :)

Hemkärnat smör!

Du behöver:
3 dl vispgrädde blir 100 g rent smör
½ tsk havssalt

Ev smaksättare, rivet limeskal eller liknande

Gör så här:

Vispa grädden till smörkulor. Ta kulorna och sätt samman till gemensam stor smörklump. Tvätta under rinnande vatten och ”kram ur” smörvätskan som samlats.

Blanda i havssalt, rivet citrusskal eller annan smaksättare.

Njut!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!