Chokladdoppade jordgubbar med kokos for president! Jamen typ.
I går kom jag hem rätt sent från jobbet.. Solen sken och himlen var sådär oskyldigt blå som bara Ted Gärestad kan tjata om.
Jag fick trots det en snabb men intensiv ångest-rysning (finns det något som heter det? ehm tveksamt) över att sommaren snart är slut och att vi inte alls hunnit sitta ute och myst på altanen så där mycket som jag hade önskat (på grund av att det varit så freakin kallt).
Så tog tag i ångesten. Plockade fram mina nyköpta jordgubbar och gjorde Oss en liten lyxbricka med chokladdoppade jordgubbar med kokos.
Brickan fick följa med ut. Där vi satt och myste tillsammans med djuren.
Andades. Så där djupt. Skönt. På riktigt.
Fick besök av två rådjur som kom in och betade på tomten. Kom att tänka på det där med att livet är bra magiskt ändå. Ni vet. Trots allt.
Så hur gör du dessa små godingar?
Värm ca 200 g mörk eller mjölkchoklad över ett vattenbad eller direkt i kastullen. Går lika bra, se bara till att inte ha för hög värme så chokladen bränns.
Doppa sedan jordgubbarna och lägg på en tallrik. Strö över kokosflingor, strössel eller bortlade nötter.
Njut! 🙂