Mandelflarn med vaniljkräm och hallon!

I den här läckra kakan möter mandelflarnet krisp med smak av ingefära, söt vaniljkräm och färska bär! Smakerna smälter verkligen samman på ett ljuvligt sätt!

jordgubb9

jordgubb4

Mandelflarn

Ingredienser:

1 dl mandelmjöl

50 g smör

0.5 dl strösocker

1 msk vetemjöl eller kokosmjöl för glutenfritt

0.5 msk mjölk

1 msk ljus sirap

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Koka samman ingredienserna i kastrull och vispa till en jämn smet. Allt utom mandelmjölet.

Tillsätt sedan mandelmjölet! Låt koka i ca 1 minut.

Klicka ut smeten väldigt glest på plåtar. Det flyter samman annars. Ca en tesked per kaka.

Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Låt svalna.

Smulpajskrisp med ingefära

50 g smör

0,5 dl socker

2 tsk malen ingefära

0,75 dl vetemjöl eller mandelmjöl för glutenfritt

Grädda i 200 grader i cirka fem minuter. Ta ut och låt svalna. Krossa till smulor.

Övrigt

Köp färdig vaniljvisp gjord på äkta grädde eller gör egen.

Köp färska hallon till dekoration.

Montera 

Börja med ett mandelflarn i botten.

Smula samman kristet och placera i en liten hög på kexet.

Klicka ut lite vaniljkräm och toppa med ett hallon.

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!