Hallåj!
I helgen under mitt födelsedagsfirande på Stockholms bastuflotte dukade jag upp de här snittarna tillsammans med charkuterier, vindruvor och rotfrukts-chips med lite röror. Det serverade jag med sydafrikanskt bubbel från min senaste resa vilket var magiskt!
Snittar är tacksamt att göra eftersom de går att förbereda innan! Gillar även att få tänka i smakkombinationer och att få vara lite kreativ när det kommer till dekorationerna.
Jag gjorde lite olika varianter den här gången. En variant (längst upp till höger) fick en klick pepparrots-färskost med en liten ros av kallrökt lax och kapris.
Snittarna på guldbrickan har en blandning av färskost och chevreost toppade med rårörda blåbär, valnötter och lite honung.
Gjorde en variant med fetaoströra och serranoskinka med lite krispiga groddar.
Sista gänget fick en röra gjord på soltorkade tomater, fetost, vitlök och chili som jag sedan toppade med syrade tomater och basilika. Jamen ljuuuuvligt!
Alla snittar fick sig lite salt på toppen. Det blir sedan gammalt godast då. 😉
Näe, nu ska jag iväg och laga lunch med självaste Leila Lindholm. Blir skoj!
Puss och hej