Finns inget godare än jordnötsfudge som bara smälter i munnen. Ännu godare blir dom med en extra nypa havssalt.
Här pratar vi to die for. På riktigt!
Laddar upp med ett gäng av dessa godingar inför helgen.
Och just de.. våra solnedgångar (typ varje dag) så här tids. Helt galet vackra från altanen. Djuren bara njuter. 😉
Du behöver (ca 60 st)
1 1/4 dl mjölk
1/2 dl honung
4 1/2 dl florsocker
4 1/2 dl råsocker
250 g jordnötssmör
100 g smör
1 krm äkta vaniljpulver
50 g salta jordnötter
1 tsk havssalt
Gör så här
Placera bakplåtspapper i en form.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk, socker och houng. Låt koka upp under omrörning.
Sänk värmen och låt sjuda under 3-4 minuter.
Tillsätt jordnötssmör och florsocker och vaniljpulver. Rör om tills allt smält samman.
Häll smeten i den bakplåtsklädda formen och strö över de hackade salta nötterna och havssaltet.
Låt stå i kylen i 3-4 timmar. Skär sedan upp i rutor.