Finns det något godare (i världen) än nybakad brownie och en kula av favoritglassen? Jamen när kakan fortfarande är sådär härligt varm??
Eh näe..
Jag älskar den här sega varianten av chokladbrownie med kokos och lite havssalt i smeten. Om jag får bestämma blir det en kula Ben & Jerry´s till det.
Testade cookie core från Ben & Jerry´s. Den passade riktigt bra till brownien med sina smöriga kakbitar i glassen. Haha, är man ett kakmonster så är man.. Alltid gillat more is more när det kommer till sötsaker. ð
Bröade formen med stora kokosflarn vilket är att rekommendera.
Ingredienser:
200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 krm havssalt (tar alltid lite mer här.. men det är smaksak).
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
2 dl kokos
Gör så här:
Sätt på ugnen på 200°C.
Smält smöret. Klä en långpanna eller en ugnsform, ca 25×35 cm med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt, använd gärna elvisp. Blanda i vaniljsocker, salt och kakao. Blanda i vetemjöl och kokos och det smälta smöret och rör till en jämn smet.
Bred ut kakan i långpannan med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200°C i 15 minuter. Gör under tiden kokostoscaglasyren i en kastrull.
Ha en härlig tisdag. Själv ska jag göra mitt bästa för att överleva veckan.. Får se hur jag lyckades på fredag. ð
Kram