Godmorgon!
I dag är det en bra dag!
Varje bra (och ledig dag för den delen) förtjänar en mysfrukost! Ja veet att jag tjatar om det men det är bara för att jag vill att ni ska må så bra som ni bara kan må.. 😉
En mysfrukost består oftast av någonting lite extra. Nybakat bröd, omelett, pannkakor eller scones är bra exempel. Det hör också till att man dukar fram fint, brygger extra mycket kaffe och byter ut mjölken till grädde (haha, älskar kaffe och grädde på helgerna).
Om ni inte redan har mysfrukostar om helgerna så sätt igång för sjutton! Lyckokänslorna kommer att öka rejält 😉
I morse blev det gluten och laktosfria mandelplättar hemma hos oss eftersom mjölet och den vanliga mjölken var slut. Ingen fara tänkte jag eftersom den här varianten är minst lika god. Stekte lite bacon till det och frostade lite hallon som jag även gjorde rårörda bär av.
Och så liite (haha mycket) sirap på det! För det finns ju inget bättre än nygräddade plättar med sirap på.
Älskar min nya blomvas från Saga form. Tycker den är så enkel men vacker.
Här kommer receptet på mandelplättarna!
4 ägg
1 dl mandelmjölk
5 dl mandelmjöl
4 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 msk smör (till stekning)
Gör så här!
Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och socker och blanda till en smet.
Smält hälften av smöret i en medelvarm stekpanna. Klicka ut fyra små plättar åt gången. Grädda plättarna på svag värme.
Ha en härlig lördag i dimman (Stockholm är verkligen täckt av dimma idag, ser inte ens ner till vattnet).
Nu ska jag in till stan och hänga med mamma och brorsan. <3
Kram