Hej på er!
Jag har börjat att prenumerera på blommor. Jamen man kan ju prenumerera på allt nu för tiden och eftersom jag älskar att ha färska blommor hemma passar det här mig hur bra som helst.
Varannan vecka får jag alltså hem en bukett med vackra snittblommor. Hur lyxigt? 🙂
Det här är andra omgången och jag älskar det. Blir så glad varje morgon när jag ser buketten och de vackra blommorna. Får olika buketter varje vecka och den här veckan är det alltså vitt i fokus.
Tänkte tipsa om min favvo (snabbmat) lunch idag. Nämligen salmalax med thaisoya, lime, honung och chili toppad med sesamfrön på en bädd av krispig sallad och avokadokräm. SÅ gott men framförallt SÅ enkelt.
100 g lax, 1 avokado och ruccola med en stort glas citronsaft.
Så här enkelt gör du min inlagda salmalax!
Blanda samman
1/2 dl thai soya
Saften från 1/2 lime
Lite honung
Hackad chili (efter smak)
Salt
Skiva salmalaxen i tunna skivor och häll över soya-blandningen.
Toppa med sesamfrön.
Avokadokräm:
2 mogna avokador
2 dl crème fraiche
pressad citron
salt och peppar
ev. tabasco eller spiskummin
Gör så här:
Mixa avokado med crème fraiche och tillsätt ett par droppar citronsaft samt salt och peppar. Gillar du mer krydda, så passar det med ett par droppar tabasco eller en knivsudd spis-kummin.
Dekorera med koriander och klicka på salmalaxen.
Ha en härlig måndag vänner!
Kram