Hej finisar!
Den här dagen har bjussat på så många roliga nyheter att jag inte vet vart jag ska börja (eller ta vägen för den delen, iiiiih)!
Ingenting är officiellt än så jag att meddela er så snart allt är klart. Spännande tider är det iaf. 🙂
Firade till det lite med ett glas vitt medan jag lagade maten i kväll.
Gjorde ett supergott ris som jag stekte tillsamman med lök, vitlök, ingefära och tomat. I blandningen hällde jag i en skvätt vitt vin, soya och lite chili.
Till riset gjorde jag lite kreativt köttfärsspett som inte innehåller något annat än just köttfärs, salt och svartpeppar. MUMS blev det.
När Han kom hem satt vi oss med tända ljus och bara myste till det, Jamen en bättre vardagskväll helt enkelt. 🙂
Du behöver:
500 g köttfärs
4 dl långkornigt ris
1 dl vitt vin
2-3 msk soya
2 tomater
1 stor lök
2-3 klyftor vitlök
Hackad färsk ingefära, efter smak.
Så här gör du:
Koka ris i ca 15 minuter tills det nästan är klart men har en liten kärna.
Forma köttfärsspett av köttfärs som du sedan ”kramar fast” på en pinne. Typ grillspett.
Stek 2 pressade vitlöksklyftor med lite hackad färsk ingefära (efter smak i lite olja.
Hacka ner 1 rödlök och 2 tomater och fräs runt allt i några minuter.
Häll på vin och soya och tillsätt sist riset. Låt allt blandas samman och servera sedan med de kryddiga köttfärsspetten.
TIPS: Supergott med en vitlökssås gjord på creme fraiche eller gräddfil till den här rätten.