Igår kom brorsan och hans Kaja över till oss på middag, massa vin, bad och häng!
Jag och Krister slog till med en lyx-tacos som bestod av tre sorters kött (med mexikanska kryddor).
Det blev högrev, entrecote och ribs. Till de gjorde vi mangosalsa, avokadoröra, egen tomat och chili salsa och viktigast av allt, egna tortillabröd från grunden.
ÄR så enkelt att göra egna tortillabröd då de inte ens behöver jäsa. Bara att kavla ut till lagom storlek och sedan steker du bröden i torr panna (utan olja eller smör) tills de fått fin färg.
Hade såklart en hel hög med koriander.
Och massa grönt.
Och ännu mer bubbel, öl och vin! 😉
Jamen hur mysigt?
Och som sagt. Nästa gång du äter tacos. Glöm inte tortilla bröden! Lova? Det gör sån stor skillnad.
Här kommer mitt bästa recept.
Vetetortilla, ca 7 st (Dubbla satsen för 14 osv)
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl vatten
3 msk rapsolja
1/2 tsk salt
1 nypa bakpulver
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Dela degen i ca 7 bitar. Rulla varje deg till en boll och kavla ut. De ska vara väldigt tunna. Stek i en het stekpanna utan olja eller smör.
Ha en härlig dag,
kram