Hej på er!
Snaart helg och tvådagars bröllop för mig och K. Ska till Karlstad och se världens finaste och säkraste par (Lina och Jonas <3) säga ja till varandra och som jag längtar. Finns ju inget finare i världen än bröllop!
I dag bakar jag chokladtryffeltårta med hallonfrosting till brudparet (som jag såklart kommer att bjussa receptet på till veckan) men i dag får ni klara er på en urgod paj som passar perfekt just nu då naturen myllrar av godsaker.
Finns inget bättre än att fylla ett bord med ingredienser och veta att man har en bakdag framför sig tycker ja.
Tyvärr blir det inte så ofta som jag skulle önska då jobb, pendling och alla vardagsbestyr tar så mycket tid men därför uppskattar jag det också mer när det väl händer. 🙂
Älskar att baka med sånna här ägg (där jag vet vart dem är värpta). Ett tag funderade jag på att skaffa egna höns i sommar men det blev aldrig av.
Reser ju mestadels när vi är lediga ihop så det kanske inte är en bra idé ändå men känns SÅ mysigt i tanken.
Den här somriga pajen är superenkel och här går det utmärkt att byta ut blåbären till skivad rabarber, andra bär eller äpple/skivad frukt.
Ingredienser:
1 liter blåbär/eller annat gott
1 msk potatismjöl
250 g smält smör
4 dl vetemjöl
4 dl havregryn
2 dl rårörsocker
½ dl ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Lägg sockrade blåbär i en bunke med lite potatismjöl.
Fyll portionsskålar med bären.
Smält smör och blanda samman med mjöl, havregryn och socker till en grynig deg. Ringla sirapen över frukten och smula sedan över degen.
Grädda i mitten av ugnen tills pajarna/pajen fått fin färg.
Supergott till vaniljvisp eller vaniljglass (och ett glas bubbel eller somrig drink som på bilden).
Puss och lycka till med pajen!