Heej!
Chiaglass slänger du enkelt ihop på ett par minuter och förvarar i frysen. Det är ett hett alternativ inför veckodagarna då du behöver en snabb och hälsosam start på dagen.
Här nedan bjuder jag på mitt recept som är toppat med rårörda blåbär och valnötter.
Vill du göra din chiapudding i större format passar det lika bra att förvara i kylen. I frysen blir konsistensen mer som glass.
Glassen blir krämig och mättande och behöver ca 15 minuter upptining när du tar den direkt från frysen.
Chiaglassen går att toppa med vad som men jag gillar att bryta av den söta smaken från kokosmjölken med de syrliga bären.
Att addera nötter är också en smaksak men jag gillar olika konsistenser och små bitar i glass.
Ingredienser:
2,5 dl kokosmjölk
2,5 dl mandelmjölk
3 dl rårörda blåbär
5 msk chiafrön
2 msk riven kokos
4 tsk honung
Topping:
Valnötter eller andra nötter
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en form tex sockerkaksform eller glassformar om du vill göra pinnglass.
2. Låt dem sedan vila i kylen i 4 timmar.
3. Förvara sedan i frysen.
Lycka till!
Kram