Äntligen fredag!
Varje fredag har jag sedan en tid tillbaka en ”mat-sida” i Metros helgbilaga och den här veckan bjuder jag på två recept från förra helgen då jag bjöd hem ett gäng vänner på brygg-brunch (som ändå blev inomhus då det blev lite kallt).
Att njuta av en uppdukad brunch på café eller restaurang kan vara bland det lyxigaste som finns om helgen, men det går minst lika bra att fixa hemma så klart.
Bjud in ett gäng vänner och gör det inte så svårt för dig när det kommer till vad du ska duka upp bordet med.
Chiapudding med rårörda bär och smoothies eller milkshakes kan du enkelt förbereda kvällen innan
Sedan är det bara att fylla bordet med färskt bröd, röror, pålägg, ägg och bacon (eller annat gott).
Servera brunchen med färskpressad juice, en välfylld kanna kaffe och varför inte ett glas bubbel? Voila, du har precis serverat en lyxig brunch dina gäster sent kommer att glömma!
Chiapudding med rårörda bär
Du behöver:
2 dl kokosmjölk
3 msk chiafrön
1 msk havregryn
½ tsk vaniljpulver
Rårörda bär:
100 g färska eller frysta hallon (eller andra bär)
½ dl socker
Gör så här:
Rör ner chiafrön och havregryn i kokosmjölken och låt svälla i kylskåp minst tre timmar, helst över natten.
Koka samman bär och tillsätt socker som får smälta under omrörning på låg värme. Låt sedan svalna helt och häll över chiapuddingen när den stelnat.
Jordgubbsmilkshake
Milkshake hör sommaren till. Med dessa godingar på brunchbordet kommer gästerna jubla. Toppa gärna med grädde, strössel, chokladsås eller färska bär!
Du behöver:
1/2 liter vaniljglass
200 gram färska eller frysta jordgubbar
1-2 dl mjölk
Gör så här:
Mixa samman glass, mjölk och jordgubbar till önskad konsistens.
Tillsätt mjölk om den blir för fast.
Voila, nu har du en lyxig brunch dina gäster sent kommer att glömma.
Kram