Hej på er!
I helgen har det både stått kick off med jobbet och brunch med vännerna på schemat. Nu håller jag på att göra i ordning mig inför kvällen då min fina kollega Jenny bjuder in till 30-årsfest. Festligt är bara förnamnet!
Tänkte titta in här och tipsa om ett grymt tips när det kommer till frukost och mellanmål, nämligen chiabowl. Så enkelt och så gott. Helt klart ett recept att spara!
Förbered frukosten dagen innan och njut av två lager färgsprakande energi när du vaknar.
Chia-pudding varvat med färsk frukt-smoothie toppad med müsli, nötter och färska bär är precis lika gott som det ser ut. Dessutom ett enkelt och nyttigt alternativ.
Toppa med det du har hemma eller gillar bäst.
Chiabowl i glas
Lager 1 – chia-pudding:
2 dl kokosmjölk
2-3 msk chiafrön
0 ,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en skål och häll upp i glas. Låt svälla i kylskåp över natten.
Lager 2 – hallon-smoothie
3 dl frysta hallon
2 dl vaniljkesella
2 dl mjölk
Gör så här:
Lägg frysta hallon, yoghurt och mjölk i mixern och kör tills allt är mixat.
Häll över chia-puddingen när den stelnat.
Toppa med müsli, nötter och färska bär.