HEJ vänner!
Varje fredag delar jag med mig av favvorecept i Metros helgtidning och förra veckan stod det superenkla och smarrig mums mums på schemat.
Knep du inte en tidning så kommer receptet här med.
Stansa ut lagom stora bitar digestivekex.
Toppa med maräng.
Doppa i choklad. Simple as that. Testa receptet när du får en lucka i schemat. Magiskt goda!
Botten:
15-20 digestivekex
Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker
1/2 tsk saft från citron
Topping:
200 g mörk choklad
1 dl puffat ris
Gör så här:
1. Ta fram ett glas/eller annan form för att stansa ut lagom stora bottnar i digestivekexen.
2. Stansa ut så många kex som du vill ha och placera på en bakplåtsklädd bricka.
3. Kläck äggen och spara endast vitorna i ren bunke.
4. Vispa äggvitorna med elvisp och rör samtidigt ner socker och saft från citron. Lite i taget!
5. När maräng bildats och fina vita toppar syns, testa att vända bunken upp och ner. Om marängen stannar kvar i bunken är den klar.
6. Klicka ut lagom stora skedar maräng på varje kex.
7. Ställ brickan i frysen under minst fyra timmar.
8. Smält choklad över vattenbad och blanda ner puffat ris/eller valfri krisp.
9. När den smälta chokladen svalnat något – ta en sked och häll över topping så att det täcker varje mums mums. Om du doppar dem rakt ner i chokladen är risken stor att marängen åker rakt i smeten.
10. När du täckt alla dina mums mums med choklad, ställ tillbaka brickan i frysen tills de stelnat. Förvara sedan i kylen.
Lycka till.