Hej!
I dag ska jag iväg på bubbel-brunch på Broms i stan tillsammans med Emma och Elli vilket jag verkligen ser fram emot. För dig som vill njuta av en god (och nyttig) rätt hemma i helgen kan jag tipsa om en grön rätt som jag snodde ihop för ett par veckor sedan och som är supergod – nämligen zucchinipasta med halloumi!
Även detta är ett recept som publicerats i Metro på mina matsidor (glöm för tusan inte att ta tidningen varje fredag och kolla in mina recept)! Missade du tidningen så kommer receptet här med.
Tips: Perfekt att göra massor av så det räcker till flera matlådor.
Recept för 2 personer:
1 zucchini
50 g rucola
10 champinjoner
1 avokado
½ dl soltorkade tomater
½ dl rostade valnötter
50 g fetaost
200 g halloumi
Dressing:
½ dl olivolja
t tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1 klyfta vitlök
Gör så här:
1. Gör ”spagetti” av din zucchini med hjälp av spiral slicer, potatisskalare eller kniv.
2. Fräs champinjoner i smör med en klyfta vitlök.
3. Rosta valnötter i en torr stekpanna tills de fått färg.
4. Blanda samman dressing genom att blanda samtliga ingredienser.
5. Dela halloumin på mitten och stek på hög värme i olja – ca en minut på varje sida. Lägg sedan på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.
6. Portionera ut zucchini-spagetti på fat, strö över rucolablad, skivad avokado, soltorkade tomater, vitlöksfrästa champinjoner, rostade valnötter och sist stekt halloumi och fetaost.
Nu måste jag rusa! Ha en superhärlig lördag.
Kram