Heej!
Tänkte titta in här och bjussa på mitt bästa, snabbaste och godaste hamburgerbröd. Som verkligen bara tar fem minuter att sno ihop och som sedan bara ska jäsa 25 minuter innan det åker in i ugnen och sköter sig själv utan 10 minuter.
Det här är verkligen ett recept att spara och använda om och om igen.
De blir fluffiga och riktigt smälter i munnen när de serveras direkt från ugnen på tallriken.
Så varför köpa tråkiga hamburgerbröd med diverse e-ämnen när det är så enkelt att göra själv hemma? Dessa har definitivt förändrat vårt liv och nu äter vi burgare minst en gång i veckan.
Hamburgerbröd (går att dubbla för fler bröd)
½ paket jäst
2 dl mjölk
1 msk olja
3-4 dl vetemjöl
Toppa med:
Vispat ägg
Sesamfrön
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Värm mjölken till ca 37 grader.
3. Smula ner jästen och rör ut med mjölken.
4. Rör ner oljan och sedan mjölet, lite i taget.
5. Knåda samman degen och låt den sedan jäsa under bakduk – ca 25-30 minuter.
6. Forma slutligen degen till små runda bullar.
7. Pensla lätt med vispat ägg och strö över sesamfrön.
8. Grädda bröden på bakplåtspapper ca 10-15 minuter (tills de fått fin färg).
Lova att testa snart? Ni kommer att älska dem!
Kram