I dagens Metro tipsar jag både om ett superenkelt och svingott punpabröd (som du hittar receptet på här nedan) samt skriver om ett ett ämne jag har en hel del hat-kärlek till – nämligen Instagram.
Beroende på hur jag mår så kan plattformen och många konton jag följer inspirera mig – samtidigt som det i perioder kan få mig att må dåligt. Här hittar du kolumnen >>
I går publicerade vi även en artikel med oss i redaktionen i fokus där vi alla besvarar på 12 roliga frågor. Här kan ni få lite fun facts om mig >>
Och här kommer receptet där du enkelt kan utesluta pumpan, eller tex välja rårivna morötter istället om du hellre vill det.
Du behöver:
2 dl grovt riven pumpa (vanlig eller butternut)
5 dl filmjölk
1 dl brödsirap
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Toppa med: lite pumpakärnor och flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda samman alla torra ingredienser inklusive frön/nötter i en bunke.
Råriv pumpan och blanda ner i bunken med filmjölk och sirap. Blanda väl.
Klä en lagom stor form med bakplåtspapper (eller bröa formen) och häll ner brödsmeten i formen. Strö över lite pumpakärnor och flingsalt.
Grädda brödet mitt i ugnen i mellan 50 – 60 minuter. Ta ut när brödet är genomgräddat och fått fin färg.