Spökmaränger till helgen

Jobb från tidig morgon, frisör och nu en lugn kväll i soffan framför Vår tid är nu (så grym serie, kolla om du inte redan gjort det)!

Fortfarande krasslig och svag i kroppen samt en massa hosta och ont i halsen – men börjar bli lite piggare. Hoppas att det inte bara är alvedonen som talar. Tänkte i alla fall tipsa om ett enkelt halloween-snacks att sno ihop inför helgen, nämligen marängspöken!

Jag gillar när marängerna är sega och toppar gärna tex marängsviss med dem.

Jaja, här kommer receptet.

 

Ca 60 små spökmaränger:

6 äggvitor

4 dl strösocker

1 tsk saft från citron

Mörk choklad till ögon och mun

 

Extra: Pensel att måla ögon och mun med

 

Gör så här:

1. Värm upp ugnen till 125 grader.

2. Blanda samman äggvitor och lite socker i taget tills det bildats en jämn smet.

3. Droppa ner citronsaften och vispa tills blanka toppar uppstår i marängen.

4. Testa att vända bunken med maräng upp och ner för att se om den är färdig. Om den inte rör sig är den klar.

5. Spritsa ut lagom stora maränger på en bakplåtsklädd plåt.

6. Grädda varje plåt i mitten av ugnen i mellan 40 – 50 minuter beroende på vilken konsistens du vill ha.

7. Låt marängerna svalna helt innan du smälter mörk choklad och målar dit ögon och skrikande mun.

 

Glad halloween

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!