Den här veckan har gått i raketfart. Jamen snabbare än vanligt. Jag har iofs jobbat mer än vanligt men inte bara med ”jobb-grejer” utan även tagit tag i en massa andra saker som jag skjutit på ni vet. På allt det här marathon-tränar jag som aldrig förr (äntliiigen, sisådär ett halvår för sent.. men bättre sent än aldrig va?).
Jag har infört ett kick-start-projekt för mig själv där jag springer varje dag i 30 dagar. Inte långt eller sådär.. Men har lovat mig själv att iaf snitta 3-4 km per kväll men det viktigaste är att det blir gjort. Är inne på tionde dagen idag vilket jag är lite små-stolt över (klapp på axeln, he..he).
Till det äter jag nyttigt på veckorna för att sedan i vanlig ordning kunna unna mig något extra gott om helgerna (skulle inte stå ut annars, mina helger är heliga <3).
Senast i helgen sprang jag (eeh orka hurtbullen, gick jag) upp till äppellunden och plockade lite rabarber som jag sedan skar i bitar tillsammans med några gröna äpplen. De resulterade i en himlarns god smulpaj med extra mycket smuldeg (har alltid gillat det mest) och vaniljvisp.
Här bjuder jag på mitt bästa recept!
Det bästa som finns är väl att duka fram den nybakade pajen på en bricka med en kanna med nyvispad vaniljkräm. Sätta sig i solen tillsammans med några fina och bara njuta.. Aaah!
Ingredienser
300 g rabarber
200 g äpplen
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
Deg (extra mycket)
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
250 g smör
5 dl vaniljsås
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern och äpplerna i skivor eller bitar.
2. Blanda rabarber/äpplen, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
3. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela över rabarbern.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min.
Ha en härlig onsdag och se till att ta vara på solen (brukar bli så galet vackra kvällar).
Kram