I den här läckra kakan möter mandelflarnet krisp med smak av ingefära, söt vaniljkräm och färska bär! Smakerna smälter verkligen samman på ett ljuvligt sätt!
Mandelflarn
Ingredienser:
1 dl mandelmjöl
50 g smör
0.5 dl strösocker
1 msk vetemjöl eller kokosmjöl för glutenfritt
0.5 msk mjölk
1 msk ljus sirap
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Koka samman ingredienserna i kastrull och vispa till en jämn smet. Allt utom mandelmjölet.
Tillsätt sedan mandelmjölet! Låt koka i ca 1 minut.
Klicka ut smeten väldigt glest på plåtar. Det flyter samman annars. Ca en tesked per kaka.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Låt svalna.
Smulpajskrisp med ingefära
50 g smör
0,5 dl socker
2 tsk malen ingefära
0,75 dl vetemjöl eller mandelmjöl för glutenfritt
Grädda i 200 grader i cirka fem minuter. Ta ut och låt svalna. Krossa till smulor.
Övrigt
Köp färdig vaniljvisp gjord på äkta grädde eller gör egen.
Köp färska hallon till dekoration.
Montera
Börja med ett mandelflarn i botten.
Smula samman kristet och placera i en liten hög på kexet.
Klicka ut lite vaniljkräm och toppa med ett hallon.