Kantareller kan vara det bästa som finns!! Fullt medveten att jag säger det om princip allt (fortfarande efter alla dessa bloggår) men är ju så jäkla gott?
Älskar att laga mat med kantarell i fokus. Den här gången gjorde jag kantarellpaj vilket passar perfekt till helgens kräftskiva som vi ska hålla i hemma i huset.
Här bjuder jag på en enkel steg för steg på hur du fixar en krämig kantarellpaj!
Lite roliga bilder in action får ni efter vi ätit upp pajen i helgen! 🙂
Ingredienser
Pajskal:
125 g smör
3 dl vetemjöl
3 msk kallt vatten
Fyllning:
150 g kvibille riven ost
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 ägg
1⁄2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök
400 g kantareller
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vårlökar
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Smöra form och tryck ut botten. Nagga med gaffel och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
4. Stek lök och vitlök i lite olja på svag värme. Tillsätt kantarellerna. Bara till allt blandas samman. Häll kantarellfyllningen över pajskalet. Vispa ihop grädde, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över svampen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min eller tills pajen fått fin färg.