I helgen ska jag bara ta det lugnt. Stryka alla måsten och bara lulla runt med mjukisar och en knut på huvudet. Osminkad och allmänt loppig. Såklart. Det hör liksom till.
Bästa sättet att (få mig) att slappna av är vetskapen om att jag inte har någon tid att passa och sen lite helgfrukost på det!
Kör på saffransscones i helgen med lite salta pumpafrön på det. Det här receptet är både enkelt, snabbt, kladdfritt och to die for-gott! Jamen ni hör ju..
Tillsammans med en klick färskost och hemgjord lemoncurd smälter dom i munnen. Passar också bra med en (stor) klick nutella Saffran och choklad är inte en dum kombination!
Saffransscones passar lika bra till frukost som till afternoon tea (som är det bästa jag vet). Byt bara ut kaffet mot en stor kopp te och morgonjuicen mot ett glas bubbel så är du i hamn.
Saffransscones
Ingredienser till 6 portioner
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/5 g saffran (ta mindre om du inte vill ha så mycket saffranssmak).
2 krm salt
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 250°C.
Blanda vetemjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
Klicka 6 bullar eller en längd på en plåt med bakplåtspapper. Nagga bullarna med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter
Lemon curd
Receptet kommer från ljuvliga Leila.
Du behöver:
3 ekologiska citroner
1,5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor
Gör så här
Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.
Ha en härlig dag!
Puss