Hej vänner!
Äntligen fredag och jag har den här godingen på kylning hemma i köket, iiiihh!!
Den här tryffeltårtan med saffransfudge har jag bjudit på och ätit så många gr att jag inte kan räkna. Lika lätt att göra som god att äta. Kladdigare än en kladdkaka med mer som en brownie i konsistensen. Om ni förstår!
Ett recept som måste testat!
1 tryffeltårta med saffransfudge
100 g smör
2 dl strösocker
4 st ägg
200 g mörk choklad, (70 %)
Saffranstryffel
1 dl vispgrädde
0,25 g saffran, 1/2 kuvert
200 g vit choklad
Garnering
75 g mörk choklad
40 g valnötter (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull. Ta bort från värmen.
Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör tills allt är smält.
Vispa ner socker och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda på andra falsen ner-ifrån 15-20 min. Låt kallna.
Saffranstryffel: Stöt sönder saffranet och låt det koka upp med grädden. Hacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden. Häll smeten över chokladtårtan och låt stelna.
Smält chokladen och doppa nötterna till hälften i choklad. Låt chokladen stelna innan du lägger nötterna på tårtan. Förvara tårtan i kyl eller Kyl fram till servering.
Ha en strålande helg nu.
Puss