För det finns inget enklare, snabbare och godare godis!
Chokladfudge gör du på fem minuter. Och nej, jag överdriver inte.
Hör här. Du smälter bara samman ingredienserna och fyller fudgen med det du vill för att sedan hälla över allt i en form och låta det stelna över natten. Klart!
Enklare än så här blir det inte. Sa ju det.
Ett tips är att fylla dina fudge-rutor med salta popcorn. Supersmarrigt!
En annan ljuvlig variant är Rocky road fudge fyllda med marshmallows och nötter. Perfekt inför julen.
Du behöver:
1 burk kondenserad sötad mjölk
400 g mörk choklad
25 g smör
Fyllningar:
Popcorn: 2 – 4 dl poppade popcorn. 1 krm havssalt
Nötter & marshmallows: 2 – 3 dl minimarshmallows, 1,5 dl nötter, 1 krm havssalt
Digestive: 10 krossade digestivekex, 1 krm havssalt
Turkisk peppar: 1 påse krossade godisar
Gör såhär:
1. Värm upp den kondenserade mjölken på medel värme (ska inte koka) och blanda sedan ner 300 g choklad så att de smälter samman.
2. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.
3. Blanda ner fyllningen och blanda så att allt blandas.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsäkerform och häll över smeten.
5. Toppa dina Rocky Road med det du vill, nötter eller liknande.
6. Låt stå i kylen över natten och skär upp i lagom storlek dagen efter.
Lycka till!
Kram