Förra året vid den här tiden hade jag en månads semester och roadtrip runt i USA att se fram emot över jul och nyår (alltså drömmen). Resan påbörjades i Florida och Key West.
Key West är inte bara ett ljuvligt ställe att besöka utan bjuder även in till ett dessert-paradis med krämiga key lime pies runt varje hörn(!)
Jag skulle vilja gå så långt och säga att key lime pie är min favvo-dessert (bland några andra som slåss där upp på toppen) och här bjuder jag på mitt bästa recept som jag alltid kör på.
Btw, hur ljuvlig är inte julkopparna jag köpt? Tjuvstartade användandet redan i helgen.. Blir glad bara av att titta på dom! 🙂 Kopparna hittar ni här.
Botten Receptet kommer från ljuvliga Leila.
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
400 g sötad kondenserad mjölk
4 st ekologiska äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa digestivekex till små smulor i en mixer.
Blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på pajform eller mindre portionsformar.
Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Blanda sötad, kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60 minuter.
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
Fyll pajskalen och grädda din Key lime pie i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är en stor paj).
Låt pajen svalna och servera med vispad grädde och skivad lime.
Ha en strålande fin höstdag.
Kram och lycka till.