Klassiska chokladfondanter

I går hann jag baka (och njuta av) dom här godingarna (innan jag började mitt nya lite hälsosammare liv i morse, haha ska bli intressant att se hur det här går, eeeh).

Jag har faktiskt ett grymt recept på fondanter som gör att dom blir sådär perfekta varje gång! En bra fondant ska ha fast yta, smaka väldigt mycket choklad (så klart) och vara sådär lagom kladdiga i mitten så att det rinner ut lagom mycket.. Ja ni vet! 

Det här receptet är dessutom både enkelt och supersnabbt. Precis som jag vill ha det. Saker och ting ska inte vara för krångliga.. Då orkar man ju inte.

fondant1

Mums för nybakade fondanter!

fondant4-700x498

fondant5-700x481

fondant8

I går när vi hade middag här hemma serverade jag fondaterna på en mässingbricka och dekorerade med lite vackra löv, kaffebönor och mortlad choklad. Enkelt, höstigt och vackert.

På det här sättet kan alla ta hur många fondanter man vill ha..

fondant14-700x439

Själv tycker jag ju att en är alldeles för lite för en lördag, haha! Minst två vill man ju ha.. 😉

fondant16-700x463

Till en kula glass såg det ut så här. Jamen JA, det var och är preciiiis lika gott som det ser ut.

Ni måste testa det här receptet. Looova? Okej, bra!

Du behöver: 

150 g mörk choklad

150 g smör

1 dl strösocker

4 ägg

2 äggula

4 msk vetemjöl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Låt svalna lite.

Vispa smör och socker.

Tillsätt äggen ett i taget och sist äggulan. Rör i chokladen och mjölet.

Klicka ner smeten i smorda portionsformar.

Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 min.

Lycka till och ha en härlig dag!

Kram

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!