Perfekta lussebullar – varje gång!

Igår stod det bakkväll på schemat tillsammans med ett gäng matglada skribenter! Vi bakade lussebullar, pepparkakor, saffransskorpor och lite kola på det!

Samtidigt som vi knådade på våra degar drack vi några glas glögg för mycket (en ny sort som heter Lucia choklad som var supergod), skrattade och nynnande på julmusik.. Jamen hur mysigt?

Första julkänslan för i år infann sig så nu vill jag sprida den känslan vidare till er med bästa receptet på lussebullar! saffran6 kola5

pepparkakor2pepparkakor1  pepparkakor4 pepparkakor5 semla1

Ingredienser:

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
250 g kesella
1 st ägg
2 paket saffran
3 dl socker
0.5 tsk salt
17 dl vetemjöl
russin

Gör så här: 
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till 37°. Lös upp jästen i degspadet. Tillsätt kesella, ägg, saffran, socker och salt och arbeta till sist ner mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa under duk i bunke i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på bakbordet, arbeta den blank och slät och dela den i två delar, en till lussekatter och en till saffransbullar.
Dela degen i 15 delar som rullas ut till smala längder. Snurra längderna från varsitt håll till lussekatter som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Tryck i russin i ändarna och låt jäsa ytterligare 20–30 minuter, till dubbel storlek. Pensla sedan lussekatterna med ägg och grädda i cirka 8 minuter, tills de fått fin färg.

Och just det, ha en toppenhärlig helg!

Puss

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!