Helgen närmar sig och då vill jag i vanlig ordning njuta av nygräddade pannkisar med extra allt! Vill man vara lite nyttig så går det fint att njuta av en sån här kalasfrukost ändå.
Bananpannkakor är både enkelt och gott och smakar riktigt bra med färska bär och algavesirap. Här bjuder jag på recept på mina bästa amerikanske pannkakor och mina bästa glutenfria bananplättar!
Glöm inte att duka fint! Jag använder mig av mycket färg på mitt porslin just nu märker jag. antar att det är för att kompensera för mörkret och kylan!
Frukosten ska man äta tillsammans tycker jag. Helst med en stor kaffe och bredvid någon man tycker om. <3
Bananpannkakor
2 bananer
4 ägg
lite vaniljpulver
kokosfett
Gör så här
Mosa eller mixa ihop bananerna med äggen.
Rör i lite vaniljpulver.
Stek pannkakorna i lite kokosfett.
Amerikanska pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl mjölk
2 msk smält smör
1 ägg
smör till stekning
Så här gör du
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.
Njut! 🙂