Hej finisar!
Den här fredagen började mer än bra! Vaknade och tog en lång morgonprommis med Bellis och gick hem och jobbade bort lite saker jag hade hängande över mig. Vid lunchtid kom min finfina vän Emma förbi så jag dukade fram en julinspirerad brunch!
Bjöd på nybakade glutenfria chiascones med fikonmarmelad, ost och smör med havssalt.
De här glutenfria chiasconesen toppade med pumpakärnor och havssalt är både enkla, nyttiga och supergoda! Fyllda med chiafrön och fibrer dessutom.
Serverade även löskokta ägg, köttbullar, bacon och grekisk yoghurt med musli med rostade hasselnötter och blåbär.
Till det drack vi mängder av kaffe, färskpressad juice och som toppen på i:et prosecco (en lyckad brunch innehåller alltid bubblor, kom ihåg det vänner).
Fredagsglad Emma! 🙂
Sedan tog vi ett dopp i bubbelpoolen (med ännu mer bubbel i glaset, he..he) och lyssnade på musik och hade det hur gott som helst i solen.. Ser ni att jag klippt mig förresten? Känns SÅ ovant men fick lov att klippa av mitt slitna hår.. Gillar långt hår men det måste ju vara fräscht… Växer nog ut till sommaren (får ja hoppas, eeeh..). 😉
Nu väntar jag på att min älskling ska komma hem för en härlig fredagskväll, iiih vad jag älskar den här känslan!
Här bjuder jag på receptet på mina supergoda chiascones!
Ingredienser
4 dl mandelmjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
50 g smör
1 ½ dl havredryck/mandeldryck/mjölk
1 ekologiskt ägg
1 msk chiafrön
Pumpafrön
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda mandelmjöl, salt, fiberhusk och bakpulver i en skål.
Tillsätt smält smör.
Tillsätt havredryck, mandeldryck eller mjölk, ägg samt chiafrön.
Klicka ut i muffinsformar, toppa med pumpafrön och grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Det blir mer en smet än en deg.
Ha en superhärlig helg!
Kram