Hej igen!
Tänkte bjussa på några tips på söta snacks inför kvällen som du faktiskt fixar på ett kick!
Jag har laddat upp med ett gäng chokladtryfflar på pinne, chocolate spoons och söta macarons. Här nedan visar jag hur jag gått till väga MEN de är mycket enklare och snabbare än vad du säkert tror! 🙂
Älskar rödvin. Jamen sådär jobbigt mycket. Till vinet äter jag gärna god mat men lika gärna sötsaker. Alkohol och sötsaker är kanske det bästa när jag tänker efter. Jamen när man ska fira till det, ni vet!
Finns inget man (jamen JAG) blir så lycklig av SÅ snabbt som den kombinationen tror jag! 😉
Man kan baka egna macarons (som jag råkar älska att göra men ibland så orkar man ju inte) och då går det lika bra att köpa färdiga.
Chocolate spoons kan man göra på lite olika sätt. Man kan bland annat ta samma tryffelsmet som jag användt till mina chokladtryfflar och toppa med lite nötter etc eller så köper man färdig nutella. He..he! Jag valde det sistnämnda idag.
Servera alltsammans på en bricka. För att det är fint. Ser härligt ut och du kommer garanterat ge gästerna (din älskling) den där WOW-känslan. Den är kul att bjuda på tycker jag.
Har doppat mina tryfflar i kakao och toppat med hasselnötter. Så gott!
Hallon och choklad är två favoritsmaker här hemma. Ingen dessert utan choklad. Det är viktigt!
Här kommer recepten!
Chokladtryfflar på pinne
250 g kvalitetschoklad 70%
1,5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 nypa flingsalt
Kakao till rullning
Gör så här:
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
Koka upp grädde och honung och häll den över chokladen under mixning, tillsätt smör och mixa.
Smaksätt med valfri krydda (om du vill), mixa eller behåll tryffeln naturell.
Häll över chokladen i en plastlåda med lock och låt den stelna i kyl, cirka 4 timmar.
Rulla den till kulor (tryfflar) eller forma till kuber och rulla dem i kakao. Sätt i en pinne i varje tryffel.
Chocolate spoons
Gör samma grundrecept som till tryffel på pinne men klicka ut på skedar istället.
Toppa med rostade nötter, bär eller kokosflarn. Låt fantasin flöda!
Snabbvariant: Ta färdig nutella och toppa med det du gillar.
Hallon macarons
Här hittar du recept för macarons >> Jag smaksätter alltid smörkrämen eller fyllningen och inte själva kakan. Den ger jag bara olika färger genom att byta färgpasta helt enkelt.
Snabbvariant: Köp färdiga och sätt i tandpetare som du sedan fäster hallon eller valfria bär i. Sikta sedan florsocker över och servera!
Lycka till! <3