Hej godingar!
Tråkigt väder vi har i helgen, eller hur? Så deppigt med regn, hagel och snö om vartannat. Well. Dagen blev rätt så bra ändå till slut.
Började dagen med en lång prommis med Bellis vilket alltid får mig på bra humör. Den här lilla orangea hårbollen älskar nämligen att gå ut så mycket att hon hoppar runt som en liten galning bara jag närmar mig hallen. Jamen hur kan man inte bli pepp av det?
Matchade fint med allt det rosa eller hur? Haha. Jaja.. Tur ja älskar färgen. I lagom dos!
Efter det tog jag bilen och brummade in till stan för att möta upp två gamla Kreta-vänner (från tiden då ja kallade Grekland mitt hem back in the days). Hemma hos Lina på Mariatorget bjöds det på världens mysigaste brunch med allt möjligt gott man kan tänka sig.
Där satt vi, tre gamla vänner och myste i timmar. Pratade om allt möjligt och konstant med något i munnen. Jamen det är precis SÅ jag gillar att umgås. Bästa bästa. Så här trevligt bord hade vi framför oss.
Scones måste såklart finnas på en bra brunch. Dels för att det inte finns någonting godare i världen än alldeles nybakade där smöret bara smälter. Älskar att toppa mina med färskost, marmelad och lite flingsalt. Så gott. Bjuder på mitt bästa recept nedan.
Nu ska vi snart till Jungfrusunds Marina här på Ekerö och käka mat. Det är verkligen ett tips om ni någonting (i sommar kanske på en härlig båttur?) har vägarna förbi. SÅ bra mat sedan de nya ägarna kom för ca ett år sedan, bra service och sånt jäkla läge vid vattnet. Ja men svårslaget en solig sommardag helt enkelt.
Enkla och snabba klick-scones!
Blanda samman 6 dl vetemjöl med 3 dl mjölk, tre teskedar bakpulver och 1 dl smält smör.
Ta två skedar och ”klicka ut” bullar på bakplåtspapper. Nagga med gaffel.
In i ugnen i ca 10 minuter på 250 grader. Servera direkt!