Enklaste och lyxigaste tilltugget till nyår: krispiga parmesanchips

Hej på er!

Helt spontant har vi nu bestämt oss för att spendera nyår i Åre (YAAY) istället för hemma i Kramfors som var planen så nu är restauranger och allt inbokat och klart vilket känns magiskt!

Hoppas på bättre väder än vad vi haft i Åre senaste åren vi varit där men det tror jag nog att vi får (eeeeh håller tummarna).

Hade jag bjudit på nyårsmiddag hade jag garanterat bjudit på parmesanchips som tilltugg till fördrinken som jag tänkte dela med mig av receptet till idag!

parmesanchips1

Så enkelt att göra klart innan gästerna kommer och lyxigt att servera med crème fraîche, hackad rölök och lite rom (gärna kalixrom för min del) vid sidan av så alla får toppa med de som de vill ha.

parmesanchips2

Du behöver:

300 g grovriven parmesanost
Smaksättning (valfritt): 2 msk repad färsk timjan, lite salt eller färsk svartpeppar

bakplåtspapper

Gör så här: 

Värm ugnen till 200° och lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.

Lägg upp små högar av den rivna osten på pappret och platta till dem något.
Strö timjan och mal lite svartpeppar över osten.

Grädda i ca 5 minuter tills osten får gyllenbrun färg. Låt svalna.

Nu ska jag ut på tur så ha en trevlig dag.

Kram

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!