Hej på er!
I helgen har jag hunnit med en hel del! Allt från jobb till middag med gott vin och långa, mysiga långprommisar med Bellis (och Framgångspodden i öronen, aningen besatt just nu).
I går bakade jag dessutom rödbetsbjöd som jag sedan bjöd på i Cerveras butik i Ringen på söder vilket var skoj. Alla älskade nämligen brödet och ville ha receptet och sånt gillar man ju!
Det här brödet som jag bjöd på och ni hittar receptet på nedan är så barnsligt enkelt och gott för den delen.
Eftersom brödet inte innehåller jäst så behöver det inte jäsa en enda minut.
Du blandar bara samman alla ingredienser i en bunke och kör sedan in det i ugnen tills brödet fått fin färg.
Så här rosa och fint blir det när det är färdiggräddat.
Skär det i fykanter eller tårtbitar som jag gjorde sist.
Toppa brödet med det du gillar. Ett tips på en enkel och god färskost är att smaksätta philladelphia med rårivna rödbetor och blanda ner lite pepparrotsvisp. Salta och peppra och bred på.
Toppa med lite skivad avocado, ruccola och granatäppelkärnor.
De ser både himla festliga ut och är så galet goda.
Seriöst, saftigare bröd får du leta efter.
Rödbetsbröd med valnötter:
5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
100 g smör
100 g rårivna rödbetor
1 dl mortlade valnötter
3 dl filmjölk
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Riv rödbetorna. Mortla valnötterna.
3. Blanda samman alla torra ingredienser.
3. Blanda ner rivna rödbetor, filmjölk och smält smör.
4. Häll över den kladdiga smeten i form.
5. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills brödet blivit genomgräddat.
Rödbetsröra med pepparrot:
100 g färskost
1 riven rödbeta
1 msk pepparrotsvisp
Lova mig att ni testar receptet? Det är för gott (och enkelt) för att missa.
Lycka till och ha en härlig kväll.
Kram