Sveriges nationaldag till ära bjuder jag på ett galet gott recept på jordnötsfudge som jag slängde ihop i morse, som vi ska snaska på ikväll framför en film tänkte jag.
Egentligen skulle vi åkt ut med båten i dag men då vädret inte bjuder på någon vidare värme blev det en ”arbetsdag” hemma i trädgården istället. Klippt gräset, rensat lite ogräs i rabatter osv. Rätt rogivande det med faktiskt.
Jaja, nu till det här genialiska receptet på fudge på fem minuter.
Du behöver jordnötssmör, honung (eller sirap om du vill ha veganskt godis), vaniljextrakt och kokosolja.
Koka upp alltsammans på svag värme (de ska bara blandas samman) och häll sedan över i form. Ställ formen i frysen tills de stelnat. Tar vanligtvis ca 30 minuter.
Voila! Jordnötsfudge. ð
Direkt när de var klara tog vi en microfika nere i båthuset.
Plockade lite blommor i morse på morgonpromenaden som fick stå för sommarkänslan.
Älskar lupiner – så vackra!
Drog på mig en klänning för chansen till en härlig sommarbild, haha! Blev väl sådär. Ser ju lite småkallt och ruggigt ut i bakgrunden. Nu får vi verkligen hålla tummarna för att värmen kommer tillbaka.
Här kommer receptet!
Du behöver:
200 g jordnötssmör (jag brukar ta med crunch i)
2 msk honung (eller sirap för veganska fudge)
1,5 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljextrakt
Topping:
Flingsalt
Gör så här:
1. Lägg ner alla ingredienser utom saltet i en kastrull och värm alltsammans under svag värme tills det blandats samman.
2. Häll över smeten på bakplåtsklädd form och ställ in i frysen.
3. Ta fram när fudgen stelnat helt och skär i bitar.
4. Förvara kylt till du serverar dem!
TIPS! Supergoda att ta direkt från frysen.
Ha en härligt 6 juni och njut av ledigheten. Det ska jag göra.
Kram