Två enkla och snabba varianter av mozzarella och tomatsallad

Hej vänner!

Haft en härlig start på veckan på kontoret på Metro Mode. Både hunnit med ett lunchträningspass med min fina kollega Matilda samt svänga in på Lillys på Östermalm och haffa en slöja. Valet föll på en 2,5 meters handgjord spetsdröm och även fast den är otroligt vacker så är jag fortfarande lite velig.

Ska ju bära en väldigt pampig brudklänning som skickliga couture-designern Frida Jonsvens just nu jobbar med och jag vill inte för någonting i världen att slöjan ska stjäla uppmärksamheten från den. Haha, förstår ni? Vill liksom inte att det ska bli kaka på kaka som framkallar en känsla av ”för mycket”. Hmm, kanske slänger ut en bild på slöjan om jag behöver mer vägledning i frågan…

Nu till någonting helt annat. Nämligen två enkla och snabba recept på mozzarella och tomatsallad som passar perfekt som förrätt eller som plockmat och en del av middagen. Har slängt ihop en vegetariskt variant och en med serranoskinka. Jag älskar båda (och allmänt ALLT med buffelmozzarella).

Skulle kunna äta den här typen av sallad varje dag. Så fräsch och god!

Buffelmozzarella till allt om jag får bestämma!

Den hä varianten är lite matigare och där har jag också kastat in bitar av parmesan och serronoskinka. Perfekt att servera med ett gäng tandpetare så att gästerna kan ta för sig bäst de vill.

Jaja, nu ska jag fundera vidare över slöjan. Här kommer recepten.

 

Vegetarisk mozzarella och tomatsallad

 

Du behöver:

100 g buffelmozzarella

Cocktailtomater (gärna i olika färger)

Färsk basilika

Olivolja

Balsamvinäger

Salt och peppar

 

Gör så här:

1. Skiva tomaterna på mitten.

2. Strö över basilikablad.

3. Strö över bitar av buffelmozzarella.

4. Ringla över olivolja och balsamvinäger.

5. Salta och peppra efter smak.

 

Mozzarella tomatsallad med serronaskinka

 

Du behöver:

50 bitar av parmesan

50 g mozzarellakulor

50 g serranoskinka

Cocktailtomater (gärna i olika färger)

Bladspenat och ruccola

Olivolja

Balsamvinäger

Salt och peppar

 

Gör så här:

1. Skiva tomaterna och lägg på tallrik eller bricka.

2. Strö över ruccola och bladspenat.

3. Placera ut mozzarellabollar, parmesanbitar och serronoskinka.

4. Ringla över olivolja, balsamvinäger.

5. Salta och peppra efter smak.

 

TIPS! Placera ut tandpetare att ta plockmaten med.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!