Inför helgen tänkte jag tipsa om en superenkel minitårta som ska serveras i portionsform och är klar på nolltid. Till tårtan behöver du bottnar, sylt och grädde.
Jag hade två bottnar i frysen sedan tidigare som egentligen var till en stor tårta som jag använde mig av och stansade ut lagom stora portionsbitar med ett glas.
Vill man kan man såklart köpa färdiga bottnar i affären och stansa ut mindre bitar.
Tårtans tre lager toppade med rårörda bär (bär kokat med socker) men här kan man välja vanlig sylt såklart.
’Grädden pimpade jag med lite hushållsfärg men den kan man självklart också behålla vit.
Ska man fira till det så serverar man ju desserten med riktigt bubbel (det är ju sedan gammalt?) men annars går äppelmust som är på bilden minst lika bra. 😉 Och du, all dryck blir godare om man serverar den i pampiga glas. Jaja, här kommer receptet.
Du behöver:
Tårtbottnar (hemmagjord eller köpta)
300 g jordgubbar + 1 dl socker (eller färdig sylt)
5 dl grädde
Topping:
Färska jordgubbar
Gör så här:
Baka tårtbotten en dag innan du stansar ut bitar och sätter ihop tårtan.
Stansa ut lagom stora portionsbitar, tre till varje minitårta.
Koka sylten genom att blanda bär och socker tills de smälter samman. Låt svalna helt.
Vispa grädden och droppa ner lite hushållsfärg.
Sätt samman tårtan genom att varva tårtbotten med sylt och grädde.
Toppa översta lagret med ytterliga lite grädde och några färska bär.
Nu ska jag iväg på Metro Mode-fest för att kicka igång modeveckan 2018 med kunder och annonsörer, samt mina grymma kollegor. FY vad kul det ska bli. Hoppas ni får en himla härlig helg.
Kram