Pumpabröd på några minuter

I dagens Metro tipsar jag både om ett superenkelt och svingott punpabröd (som du hittar receptet på här nedan) samt skriver om ett ett ämne jag har en hel del hat-kärlek till – nämligen Instagram.

Beroende på hur jag mår så kan plattformen och många konton jag följer inspirera mig – samtidigt som det i perioder kan få mig att må dåligt. Här hittar du kolumnen >> 

I går publicerade vi även en artikel med oss i redaktionen i fokus där vi alla besvarar på 12 roliga frågor. Här kan ni få lite fun facts om mig >>

Och här kommer receptet där du enkelt kan utesluta pumpan, eller tex välja rårivna morötter istället om du hellre vill det.

Du behöver:

2 dl grovt riven pumpa (vanlig eller butternut)

5 dl filmjölk

1 dl brödsirap

1 dl pumpakärnor

1 dl solrosfrön

1 dl valnötter

3 dl havregryn

5 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

 

Toppa med: lite pumpakärnor och flingsalt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman alla torra ingredienser inklusive frön/nötter i en bunke.

Råriv pumpan och blanda ner i bunken med filmjölk och sirap. Blanda väl.

Klä en lagom stor form med bakplåtspapper (eller bröa formen) och häll ner brödsmeten i formen. Strö över lite pumpakärnor och flingsalt.

Grädda brödet mitt i ugnen i mellan 50 – 60 minuter. Ta ut när brödet är genomgräddat och fått fin färg.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!