Hemma hos oss serveras det pizza till både frukost, lunch och middag. 😉
Här är en supergod variant som är toppad med ägg, avokado och krispiga gröna blad. Jag brukar även slänga på lite kapris! Perfekt att bjuda på i helgen om du ska ha vänner över på brunch till exempel.
Det här är verkligen ett enkelt recept på hembakad spröd pizza som räcker till många. Självklart kan du välja att toppa med det du gillar eller har hemma.
Och du, det är faktiskt supergott att äta pizza med kaffe och juice. Jag älskar det! 🙂
Jag har ofta färskpressad vitlök och chiliflakes på pizzan vi bakar hemma och slänger i det i tomatsåsen. Älskar doften av färsk vitlök som sprider sig i huset när pizzan står i ugnen. Här nedan kommer receptet!
Ingredienser:
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk
Fyllning:
1 dl tomatsås
150 g mozzarellaost
Topping:
4 ägg
champinjoner
Rödlök
Kapris
Rucola
Bladspenat
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.
2. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.
3. Bred ut tomatsås på bottnarna och strö över mozzarella-ost.
4. Kläck ägg, skiva champinjoner och strö över kapris och rödlök.
5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
6. Toppa med färsk avokado och strö över bladspenat oc
Lycka till!
Kram