Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Jag VANN cheesecake-tävlingen i Fredag i P3

Var riktigt kul att fredagshänga med Kock-Linn och programledaren Adrian igår  i radiohuset! Sämre blev det inte i och med att jag kammade hem segern kan tilläggas! ..hehe 😉

Cassandra Lundgren i Fredag i P3

Snor lite instabilder från @FredagiP3 eftersom jag tråkigt nog inte tog med kameran!

radio2

radio1

Tänkte bjuda på receptet på mini cheesecakesen med rårörda blåbär och rostade valnötter! De är både enkla att göra, går snabbt att slänga ihop och är farligt goda! Extra söta blir de att göra i små miniportioner tycker jag!

Ingredienser till ca 10 stycken mini cheesecakes

10 digestivekex

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

2 matsked smält smör

Fyllning:

200 g philadelphia

50 g socker

Frön från ½ vaniljstång

1 ägg

Blåbärssylt:

250 g blåbär

50 g socker

Garnering:

Valnötter

Färska blåbär

Citronmeliss

Gör så här:

1. Förvärm ugnen till 180 grader

2. Krossa kexen till fina smuler och blanda ner kanel och smör.

3. Placera ut cupcakesformar i mini cupcakeplåt och grädda i ugnen i ca 6 minuter. Låt svalna.

4. Sänk ugnen till 150 grader. Gör ostfyllningen genom att blanda 200 g philladelphia med 50 g socker, 1 ägg och fröna ur ½ vaniljstång. Fördela i formarna och grädda i ugnen 30-35 minuter.

5. Koka ihop blåbär och socker. Låt svalna.

6. Mortla några valnötter och rosa i ugnen några minuter.

7. Toppa de färdiggräddade cheesecakesen med en sked blåbärssylt. Dekorera med färska blåbär och strö över lite rosade valnötter,

Låt svalna helt innan du tar dem från formarna och serverar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!