Blackbean chocolatecake

Det händer inte allt för ofta att ja vågar mig på de lite torrare, lite tråkigare och lite äckligare men hälsosammare varianterna av det jag älskar mest av allt i hela världen (anser ju inte alls att bakverk är onyttigt utan tvärtom extremt nyttigt för välmåendet att unna sig då och då).

MEN nu hade jag lite svarta bönor och dadlar över hemma så slängde ihop en bownie gjord på just det! 🙂

kladd2

kaka

Resultatet blev en superlen och chokladig kaka som jag toppade med en klick grädde och toppade med torkat lingonpulver och färska tranbär! Kakan blev verkligen supergod och är ett bra alternativ om du vill njuta av en lite nyttigare variant!

Du behöver: 

2 dl svarta bönor, sköljda
15 dadlar, urkärnade
1 dl kakao
2 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
2 ägg
En nypa havssalt
2 dl mandelsmör.
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa i en hushållsmixer eller stavmixer de svarta bönorna, mandelsmöret och dadlar, mixa tills smeten är len. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills allt blivit blandat.
3. Baka i ugnen ca 10-15 minuter.
Kanske kan vara något inför kvällen? 🙂
Kram på er!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Hm, tror du man kan byta ut mandelsmöret mot någonting annat? Jag tål inte mandel men tänker att t.ex. kokosolja går kanske lika bra?

    Bea 2015-03-31 12:32:00
    Svara
    • Svar på Beas kommentar.

      Hej Bea! Tror du kan byta mot vanligt smör eller kokosolja. Säg till hur det blev sedan när du testat 🙂 Lycka till!

      Cassandra Lundgren 2015-03-31 14:36:00
      Svara
  • Wow denna ska jag testa!

    Emma 2015-03-23 23:13:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!