Gör egen pasta hemma!

Älskar att göra hemgjord pasta när jag har lite tid över. Det är så barnsligt enkelt och roligt att göra själv men tar dessvärre lite tid!

Allt du behöver är mjöl, ägg, lite skön musik och ett glas rött! Du klarar dig så klart (på egen risk) precis lika bra utan de två sistnämnda men när jag gör pasta vill jag mysa till det i äkta italiensk anda (som jag tänker mig the italien-style, haha).

2

3

Jag valde att fylla delar av min pasta med små ostbollar, dör vad gott det blev!

4

Du behöver: 

600 g durumvete
6 ägg

Gör så här: 

Lägg mjölet i en hög och gör en urgröpning i mitten. Knäck ner äggen i urgröpningen. Vispa äggen försiktigt med en gaffel och blanda sedan i mjölet lite åt gången. Nyp ihop med fingertopparna tills degen börjar blir smulig. Knåda sedan degen ordentligt tills den känns len och smidig. Här krävs det lite styrka i händer och armar då det tar lite tid. Forma degen till en boll och täck ordentligt med plastfolie. Låt vila i kylskåpet i ca 1 timme.

För hand:  Dela degen i mindre bitar. (Se till att den deg som inte kavlas är täckt med plastfolie så det inte torkar ut.) Kavla degen så tunt som möjligt. Skär sedan pastan i valfri form med en kniv eller degskärare. Jag valde att fylla delar av min pasta med ostbollar men det går att fylla med lite vad som helst. Det man är sugen på!

Med pastamaskin: Dela degen i mindre bitar. Börja med maskinens bredaste tjocklek. Kär degen igenom. Minska inställningen en tjocklek, vik ihop degen och kör degen igenom igen. Gå tillbaks till den bredaste tjockleken och fortsätt på detta vis ca 5 ggr till. Detta gör degen smidig och fin. Slutligen kör du degen genom alla tjocklekarna till den tunnaste. Vik ihop degen på längden, på breddan och sedan på längden igen. Gå till tillbaks till den bredaste inställningen och en sista gång kör degen igenom alla tjocklekar till den tunnaste. Nu bör du ha en fin och tunn platta med raka kanter. Skär ut i valfri pastasort.

Koka pastan i några minuter (tills den känns färdig) i lättsaltat vatten.

Receptet kommer från fantastiskt duktiga matkreatörerna, Systrarna Eisenman! Deras blogg hittar ni här.

Ha en härlig kväll!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!