Choklad och lakritscupcakes

Lakritsdagen till ära tipsar jag om ett supergott recept på choklad och lakritscupcakes med dumlefluff toppad med ringlad saltlakrits-sås och rostade hasselnötter!

Precis lika gott som det låter 😉

CZ7A6086

Du behöver: 
2½ dl strösocker
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
2-3 tsk lakritspulver
100 g margarin
1 krm salt

Dumlefluff:

200 g Dumle
3 dl vispgrädde

Lakritskolasås:

1 dl grädde
1 dl socker
1 dl ljus sirap
ca 4 tsk lakritspulver
2 krm salmiaksalt
Svart hushållsfärg.

 Gör så här: 

Cupcakes:

  1. Börja med att blanda äggen och sockret pösigt och smält margarinet.
  2. Tillsätt sedan de torra ingredienserna och tillsist det smälta margarinet och rör om till smet.
  3. Sist häller du smeten i cupcakesformar och gräddar de mitt i ugnen i ca 12-15 min.

Fluffen:

Förbered fluffen en dag innan. Anledningen till det är för att chokladblandningen måste kallnas rejält innan man kan vispa upp det till fluff.

  1. Börja med att grovhacka kolorna och smälta den över vattenbad.
  2. När chokladen smält så tar du bort den från spisen och börjar värma grädden istället. Viktigt! Grädden får absolut inte börja koka! Då är risken stor att det inte blir någon fluff.
  3. Sedan blandar du chokladen med grädden och låter den stå i kylen över natten eller minst 6 timmar.
  4. Vispa med elvisp till fluff!

Lakritssås:

  1. Blanda alla ingredienser och koka i ca 10 minuter.
  2. Ringla lakritskolasås på kanten av tårtan och låt den rinna ner på sidorna eller ringla över frostingen på dina cupcakes.

Toppa med rostade hasselnötter och små bitar av mörk choklad!

Lycka till!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!