Västkustens bästa över en helg!

Hej fina!

Alltså. Har typ fortfarande inte smält helgen på västkusten..

Tog bilen och brummade ner till Göteborg i fredags med Carro. Hade ett par helt ljuvliga dagar, intensiva som bara den med en himlarns massa utflykter, mat och dryck-stopp inplanerade men herregud så bra vi har haft det och det måste jag såklart dela med mig av.

2

3

I fredags välkomnades vi till Göteborg av SM-mästaren i ostronöppning, Johan Malm på Feskekörka som dukat fram pinfärska ostron och skumpa! Ett bättre välkomnade är nog svårt att få (iiiih). Åt de bästa ostronen jag ätit i hela mitt liv (går inte att jämföras med de man hittar i Stockholm, tyvärr…) och hade detallmänt gott!

På kvällen blev det tre rätters och en hel del vin på den nyöppnade restaurangen Bellora på avenyn! Blev så mätt att vi typ rullade hem från restaurangen (he..he).

19

På lördagen åkte vi vidare mot vackra Lysekil. Här hade vi en inbokad båttur med Adrian och Lars som skulle visa sig vara två oerhört härliga och genuina män!

12

Turen ut på havet med Lysekils ostron och musslor var vekrligen något utöver det vanliga. Adrian dök ner i det iskalla vattnet och fiskade upp ostron och musslor åt oss som vi sedan åkte till en liten stuga på en idyllisk liten ö och tillagade tillsammans.

4

5

1

Två nöjda tjejer efter att ha fått sörplat i sig de största ostronen de någonsin ätit, direkt hämtade från havets botten (alltså.. LYCKA).

mussla

7

8

Sedan kokade vi musslor och kröp in i den söta lilla stugan och hade det gott.

11

Efter den pinfärska skaldjurs-lunchen bjöd Lars på nybakade kokosrutor (som hans ljuvliga fru bakat till morgonen) och en kopp kaffe. Försökte att bara blunda, andas och känna in det fantastiska nuet så mycket som det bara gick innan vi tog båten tillbaka mot land igen.

Väl tillbaka i Lysekil checkade vi in på ett av de mest pittoreska hotell jag någonsin bott på, Strandflickornas Havshotell där vi fick en egen liten stuga längst nere på bryggan med både bastu, soldäck och bubbelbad! Det firade jag och Carro till det lite med iskall prosecco, jordgubbar, vindruvor och smågodis lördagen till ära.

21

30

17

Sedan blev det bad för hel slanten.. Men inte i havet (var liksom inte ens värt en inst-bild, haha) utan i den uppvärmda bubbelpoolen! Där vi låg och pratade tills det var dags att göra oss klara för kvällen och åka vidare till restaurang Gullmarsstrand som låg beläget på en liten skärgårdsö utanför Lysekil.

18

På söndagen packade vi återigen våra väskor för att åka vidare mot Fjällbacka som var en idyllisk liten by. Här åt vi Fjällbakca-pizza med handskalade räkor, färskpotatis, creme fraiche och dill och vandrade runt bland de vackra husen.

Eftersom jag inte alls varit mycket på västkusten tidigare har jag fått mersmak utav bara den. Vill åka tillbaka redan i sommar och bocka av de där ställerna vi inte riktigt hann med. Smögen, Marsstrand osv. Finns det några smultronställen man inte får missa isf?

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Åhh det låter som ni haft en underbar helg i Bohuslän.
  Västkusten är ju så vacker att det nästan gör ont i hjärtat så det finns ju gott om smultronställen! <3

  Kosteröarna är en riktig pärla! Bilfritt, idylliskt och perfekt att cykla på. Missa inte Kosters Trädgårdar – ett super mysigt trädgårdscafe och gårdsbutik.
  På sommaren har Hotel Koster en del bra spelningar på sin terass med full havsutsikt – väldigt nice! För att komma till Koster så tar man båten från Strömstad.

  En annan favvo är Käringön så idylliskt med sjöbodar, vita skärgårdsvillor och rosa granitklippor. Missa inte Emma & Malenas butik intill Pettersons krog – så fina kläder. Även för barn, vem vill inte ha en body med makrillar och sjömansmotiv? Smälter!! 🙂 *
  Mitt på ön ligger Simsons Prästgård – charmig prästgård där man kan äta i trädgården. Stället drivs av Mästerkocken Carl Bodin! Han driver även rökeriet på Käringön.
  Vill man lyxa till det så glid ner till ostron och champagnebaren Karingo som har ostronprovningar och badtunna. Sjukt nice att äta färska ostron och sippa champagne i badtunna med bästa havsutsikten 🙂
  För att komma till Käringön så tar man båten från Tuvesvik på Orust.

  Jag älskar verkligen att åka båt i Bohuslän! I Juli kommer Kulturbåtarna att köra en gammal ångbåt längs med hela kusten där man kan hopa av och på båten på smultronställen som Marstrand, Lysekil, Smögen, Grebbestad, Koster, Strömstad. Perfekt om man vill se kusten men inte har båt! Spana in västkustlinjen.se

  /Emelie

  Emelie Persson 2015-06-03 10:07:00
  Svara
  • Svar på Emelie Perssons kommentar.

   Hej Emelie och tusen tack för alla dina härliga tips. Blir sugen på att åka redan i helgen men ska ladda verkligen planera in en längre weekend lite senare i sommar och åka runt och kika. Ska definitivt komma ihåg dina smultronställen, det är ju sånna här tips som är dom bästa! =) Kram

   Cassandra Lundgren 2015-06-05 15:31:54
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!