Nybakade ryska blinier med kalixrom!

Sveriges nationaldag ska såklart firas (har en liten livsfilosofi att det alltid finns någonting att fira) och herregud vad jag är glad och tacksam över att få leva i det här vackra landet när jag tänker efter! ..Lite för lätt att ta saker och ting för givet i bland.

Det firar vi med nygräddade ryska blinier med vispad creme fraîche, kalixrom (bästa jag vet i hela världen) och finhackad rödlök. Till det lite jordgubbar och en skvätt rose ;). Lyxbrunch kan vi väl kalla det!

23

lojrom1

24

Ryska blinier (Receptet kommer från Leila och är helt magiskt).

2 ekologiska ägg

2 dl mjölk

12 g färsk jäst

1 dl ljust öl

2 dl bovetemjöl

1 dl vetemjöl

1 tsk salt

50 g smör

Smör till gräddning

Löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och citron till servering

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).

Värm mjölken tills den är ljummen, cirka 37 grader.

Smula jästen i en bunke, rör ner mjölk och öl och rör tills jästen löst sig.

Vispa ner bovetemjöl och vetemjöl, lite i taget och tillsätt salt och äggulor.

Jäs smeten i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 1 timme.

Smält smöret, låt det svalna och rör ner det i smeten.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.

Grädda blinierna i smör till små tjocka plättar (10 cm i diameter) i en medelvarm stekpanna.

Servera dem med löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök, dill och citron.

Ha en toppendag, nu ska jag iväg på 30-årsgalej (woop woop)

Puss och hej

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!