Citruscupcakes med cheesecake-frosting!

Hej på er!

På midsommar gjorde jag en riktig sommardröm bestående av citruscupcakes med vit choklad och rivet limeskal toppade med härligt krämig, söt och syrlig cheesecake-frosting!

Extra söta blir de att toppa med en liten ätbar ros eller varför inte bara en jordgubb?

Passar perfekt till sommarens alla tillställningar! 🙂

mid5

mid

CZ7A4867

Åh, bara måndag och jag saknar redan världens bästa Tone (som direkt efter midsommarfirandet tog sitt pick och pack och drog till Italien och Toscana för en 10-dagars äta, dricka och sola-semester, såå avis he..he)

Här kommer mitt ljuvliga recept på: Citruscupcakes med cheesecakefrosting  

1,75 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

4 msk kakao

2 dl socker

50 gram mjukt smör

1 dl mjölk

1 st stort ägg

Rivet skal från två lime

150 g choklad vit choklad

Frosting: 

200 g Philadelphiaost

100 g vispad grädde

4 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker

Gör så här!

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.

2. Tillsätt smör och rör om så att det liknar riven ost.

3. Rör i mjölken och riven lime och blanda tills smeten är klumpfri.

4. Tillsätt ägget och vispa på låg hastighet med elvisp i 1-2 minuter. Fördela smeten i cupcakeformar. Hacka chokladen i små bitar och strö över varje cupcake innan de ska gräddas.

5. Grädda cupcakesen ca.20 minuter i 175°. Ställ dem sedan för att svalna på ett galler.

6. Blanda alla ingredienser för cheesecake-frostingen och häll upp i sprits.

7. Spritsa på varje cupcake och låt sedan stå svalt, alternativt i kylskåp.

Lycka till!

Kram

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hur mycket är 100gr vispad grädde?

    Emily 2015-06-27 12:15:00
    Svara
    • Svar på Emilys kommentar.

      Hej! vispa ungefär 1 dl ovispad grädde. Ta lite extra om det behövs. Du kommer känna på konsistensen som ska vara rätt fast som cheesecake-fyllning! 🙂

      Cassandra Lundgren 2015-06-27 16:25:56
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!